Δευτέρα -Παρασκευή 15-19/07
North Evia Festival 2024!

North Evia Festival 2024

Music till the forest is back!

Περιγραφή

North Evia Festival
Η Μουσική για τη Φύση!

Πολιτισμός και φυσικό περιβάλλον, έννοιες αδιαίρετες· ένα μουσικό φεστιβάλ για το δάσος της Βόρειας Εύβοιας που χάθηκε στις καταστροφικές φωτιές του 2021, για το δάσος που αναγεννάται, για όλα τα δάση που χάθηκαν και όλα όσα υπάρχουν, αντηχώντας την ανυπολόγιστη αξία τους.*

Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσης στις Ροβιές και τη Λίμνη της Β. Εύβοιας το καλοκαίρι του 2022, το North Evia Festival επιστρέφει φέτος τον Ιούλιο, για ένα πενθήμερο γεμάτο μουσικά εργαστήρια, εξορμήσεις και δράσεις στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, και συναυλίες ανοιχτές προς όλες και όλους, σε συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία.

Στόχος μας, ήδη από τον σχεδιασμό της πρώτης διοργάνωσης, είναι το φεστιβάλ να ταξιδεύει από χρονιά σε χρονιά σε διαφορετική τοποθεσία, υποστηρίζοντας με τη μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής το βόρειο τμήμα του νησιού. Έτσι φέτος, δίνουμε ραντεβού στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, στο παραθαλάσσιο Ψαροπούλι Βασιλικών!

Εκεί, θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε επιλεγμένες υπαίθριες τοποθεσίες μουσικά εργαστήρια που , στη συνέχεια της ημέρας, θα αποτελεί το ορμητήριο για τις εξερευνήσεις και προαιρετικές εκδρομές μας. Τα βράδια, εκτός από τα αυτοσχέδια, αυθόρμητα συμμετοχικά γλέντια, θα πραγματοποιηθούν δύο μοναδικές συναυλίες στις πλατείες δύο γειτονικών, ξεχωριστών χωριών: στα Βασιλικά (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού) και το Δασικό Χωριό (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας).

Όραμα και επιθυμία μας το φεστιβάλ να καταστεί θεσμός, συμβάλλοντας στη δημιουργία κοινότητας τα μέλη της οποίας θα συνδέει η κοινή αγάπη τους για τη μουσική και τη φύση.

 

-Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ΑΜΚΕ olipoli, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φ. Ιωάννου Κωστοπούλου, και σε συνεργασία με τους δήμους της Β. Εύβοιας, Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Α. Άννας, καθώς και με την κίνηση εθελοντών/ριών και δημοτών/ισσών της Β. Εύβοιας «Η Φωνή του Δάσους».

*Η επιλογή της Βόρειας Εύβοιας ως τόπος έκφρασης αλληλεγγύης όπου ξεκίνησε και συνεχίζεται το φεστιβάλ, προέκυψε λόγω καταγωγής, από την Ιστιαία της Β. Εύβοιας, ιδρυτικού μέλους της ΑΜΚΕ olipoli, και σε συνέχεια ετήσιας διαμονής των διοργανωτών του φεστιβάλ στην Ιστιαία το έτος 2021-2022, μόλις ένα μήνα μετά την τραγική καταστροφή που συντελέστηκε.

Share